



Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Τζουζέπε Ριβέτι («Pin») και η σύζυγός του, Λίντια, ίδρυσαν τη La Spinetta, με σεβασμό στην παράδοση και ταυτόχρονα ανοιχτό πνεύμα για το μέλλον. Τα παιδιά τους, ακολουθώντας τις αξίες των γονιών τους, ανέλαβαν τη διαχείριση του οινοποιείου και το 1977 ξεκίνησαν την παραγωγή των πρώτων Moscato, τα οποία συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα πρώτα single-cru Moscato της Ιταλίας. Στη συνέχεια, επεκτάθηκαν στις ερυθρές ποικιλίες, δημιουργώντας το Barbera Ca di Pian το 1982 και το Pin το 1989. Παράλληλα, λανσάρισαν τα Barbaresco Gallina (1995), Starderi (1996) και Valeirano (1997).
Το 2000, η οικογένεια απέκτησε αμπελώνες στο Grinzane Cavour, ενώ το 2001 ίδρυσε το Casanova della Spinetta στην Τοσκάνη, επιμένοντας στην καλλιέργεια της γηγενούς ποικιλίας Sangiovese. Το 2011, με το πάθος τους για αφρώδεις οίνους, προχώρησαν στην εξαγορά του ιστορικού οινοποιείου Contratto στο Πεδεμόντιο, διατηρώντας τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία τους ξεκίνησε το 2018, με την απόκτηση αμπελώνων στους λόφους της Tortona, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της λευκής ποικιλίας Timorasso, την οποία θεωρούν ικανή να συγκριθεί με τα καλύτερα λευκά κρασιά παγκοσμίως.

Ένα εκλεπτυσμένο, ισχυρό και γεμάτο σώμα, κρασί, που δημιουργεί μια αρμονική και καλά ισορροπημένη γεύση στο στόμα. Γλυκά, πλούσια αρώματα με νότες ώριμων φρούτων και μπαχαρικών. Γενναιόδωρο στο στόμα με πολύπλοκες, πλούσιες τανίνες.

Η συνέργεια μεταξύ Barbera και Nebbiolo δίνει ένα μπουκέτο από φρούτα, λουλούδια και μπαχαρικά. Η ισορροπία μεταξύ τανινών και οξύτητας κάνει αυτό το κρασί τον τέλειο σύντροφο για φαγητό.

Στη μύτη εμφανίζονται αρώματα ροδάκινου και φασκόμηλου με λεπτές νότες μελιού. Στο στόμα, προσφέρει μια αλληλουχία γεύσεων που κυμαίνονται από φρέσκα φρούτα σε εκλεκτά βότανα, καταλήγοντας σε μια εξαιρετικά καθαρή και φρέσκια επίγευση.

Διακρίνεται για τα έντονα αρώματα από βατόμουρο και μαυροδάφνη. Αυτό το κρασί είναι πραγματικά συναρπαστικό, παραμένοντας όμως φρέσκο και εξαιρετικά ευέλικτο.

Μια έκρηξη φρέσκων αρωμάτων, με νότες από σμέουρα και τριαντάφυλλα. Γεύσεις κόκκινων φρούτων, άριστα ενσωματωμένες με αρωματικές, ελαφριές και λεπτές νότες. Λεπτές τανίνες και εκπληκτική κομψότητα

Το αμμώδες έδαφος, πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο, προσφέρει ένα ανθικό μπουκέτο, με νότες από μούρα, βιολέτες και μεσογειακά μπαχαρικά. Στο στόμα είναι ξηρό, αρμονικό, αλμυρό και ταυτόχρονα βελούδινο.

Το έδαφος της περιοχής Terricciola, στην Τοσκάνη, είναι αμμώδες και πλούσιο σε θαλάσσια ιζήματα, το οποίο προσφέρει στην ποικιλία Vermentino, ένα απίστευτο αρωματικό προφίλ. Το κρασί έχει νότες μεσογειακής βλάστησης, αναμεμειγμένες με μεταλλικές και λευκές ανθικές μυρωδιές. Οι γεύσεις είναι ο τέλειος συνδυασμός φρεσκάδας και αλμυρότητας.

Λεπτό και αρωματικό όπως το λουλούδι από το οποίο παίρνει το όνομά του (παλαιά ανθούσα), το Moscato Biancospino παρουσιάζει κομψές νότες εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών. Η γευστική εμπειρία επιβεβαιώνει νότες μανταρινιού, λάιμ και λουλουδιών γερανιού. Με απολαυστική μεταλλικότητα, πρόκειται για ένα κρασί που σε προσκαλεί να γεμίσεις ένα δεύτερο ποτήρι και να το απολαύσεις.

Διαθέτει ένα ανθικό και φρουτώδες μπουκέτο με νότες εσπεριδοειδών και μεσογειακής βλάστησης. Στο στόμα, είναι υπέροχα φρέσκο και λεπτό, με ικανοποιητική μεταλλικότητα και μια ολοκληρωμένη οξύτητα.

Η μύτη είναι ευρύχωρη και διαπεραστική, με νότες από φρέσκα φρούτα, βιολέτες και τριαντάφυλλα. Στο στόμα ξεκινά με μια απαλή είσοδο, ακολουθούμενη από ήπιους αλλά επίμονους τανίνες.

Με εντυπωσιακές φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες, το κρασί έχει υποκείμενα εσπεριδοειδών, χρυσής μήλου και λεύκας. Στο στόμα είναι καθαρό, φρέσκο και νόστιμο, με αξιοσημείωτη επίμονη γεύση. Πρόκειται για ένα κρασί που μπορεί να επωφεληθεί από την παλαίωση.

Το κρασί διαθέτει απίστευτη δομή και μακροβιότητα, με τις λεπτές νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών να «τραγουδούν» σε συμφωνία, οδηγώντας σε μια ζωντανή και μακρά επίγευση.

Στη μύτη εμφανίζονται νότες από σκοτεινά φρούτα, με βοτανικές και γήινες νότες. Στο στόμα είναι απαλό και γεμάτο σώμα, ενώ διαθέτει επίσης πολύ καλή μεταλλικότητα.

Ένα Barbaresco με εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ώριμων τανινών και οξύτητας, διατηρώντας έναν ισχυρό χαρακτήρα και γερή δομή. Λεπτά αρώματα δαμάσκηνου και ώριμων φρούτων κάνουν το Starderi εξαιρετικά ευχάριστο στην νεότητά του, ενώ εκφράζει το μέγιστο δυναμικό του μετά από μερικά χρόνια παλαίωσης στη φιάλη.

Χάρη σε αυτούς τους υπέροχους αμπελώνες πλούσιους σε ανθρακικό ασβέστιο, μπορούμε να παράγουμε ένα Sauvignon με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το κρασί έχει νότες γκρέιπφρουτ και φύλλων τομάτας, που αντιτίθενται υπέροχα με νότες πυρίτιδας. Στο στόμα είναι σταθερό και φρέσκο, με πολύτιμη μεταλλικότητα και μια οξύτητα που σίγουρα σε προσκαλεί.

Αυτό το Passito έχει μια όμορφη χρυσή απόχρωση και προσφέρει αρώματα από αποξηραμένα σύκα, ώριμο πορτοκάλι και μέλι κάστανου. Στο στόμα υπάρχουν πλούσιες και γλυκές νότες. Μια ευχάριστη οξύτητα χαρίζει στο κρασί μια καθαρή και φρέσκια επίγευση.

Τα αρώματα είναι εκλεπτυσμένα, με νότες από δαμάσκηνο και βιολέτες. Στο στόμα είναι εξαιρετικά λεπτό, με λιγότερη ένταση στην τανική υφή, η οποία ωστόσο θυμίζει αρκετά αυτή του Nebbiolo.

Με νότες κερασιού, γερανιού και ώριμου μύρτιλου, αυτό το κρασί προσφέρει μια ήπια και κομψή γεύση με υποκείμενα μικρών κόκκινων φρούτων και κιμωλίας, ενώ οι απαλές, αλλά παρούσες τανίνες οδηγούν σε μια ευρύχωρη και επίμονη επίγευση.

Τα αρώματα είναι ανθικά, με νότες από μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο. Στο στόμα είναι αποφασιστικό και ξηρό, με μια αλμυρή και συναρπαστική επίγευση.