Η ιστορία του οινοποιείου, ξεκίνησε από τον Francesco Capetta. Γιος ταπεινών και εργατικών αγροτών, βίωσε την προσπάθεια αιώνων να αποδίδει και να μεταμορφώνει το Langhe, στην περιοχή Piedmont, σε ένα γόνιμο και εύφορο έδαφος. Γαλουχημένος σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είδε από νεαρή ηλικία τις αλλαγές που ερχόντουσαν και ανέπτυξε το επιχειρηματικό του πνεύμα.
Το 1953 αποφασίζει να αγοράσει μία παλιά αγροτική φάρμα λίγο πιο έξω από την κοινότητα Santo Stefano Belbo, στο Piedmont. Tο 1960 ξεκινά να πουλάει κρασί σε μπουκάλια 2 λίτρων, νταμιτζάνες και χύμα. Το 1970 προχωρά στην εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος παραγωγής αφρώδες κρασιού. Μέχρι το 1990, η εταιρεία εδραιώνεται και χρησιμοποιώντας σύγχρονα δίκτυα διανομής, επεκτείνεται σε όλη την Ιταλία.
To 1994, ήταν μία δραματική χρονιά για την επιχείρηση, καθώς καταρρακτώδεις βροχές, οδηγούν σε υπερχείλιση του ποταμού Tanaro. Τα φράγματα σπάνε βίαια, και η περιοχή γίνεται μάρτυρας της πιο καταστροφικής πλημμύρας που είδε ποτέ. Η παραγωγή και τα αποθεματα καταστρέφονται ολοσχερώς. Όλα μοιάζουν χαμένα, αλλά ο Francesco, σηκώνει τα μανίκια και καλεί όλους τους αγρότες και παραγωγούς από τους γύρω λόφους. Σε 20 μέρες η παραγωγή ξεκινά ξανά.
Το 2000 η εταιρεία επεκτείνεται εκτός των συνόρων της Ιταλίας, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς στην Νότια Ευρώπη, Μεξικό, Αμερική και Ιαπωνία.
Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και να επεκτείνεται στην παγκόσμια αγορά, διατηρώντας την ταυτότητά της.
Το χρώμα του είναι αχυρένιο κίτρινο με χρυσαφένιες αποχρώσεις. Tο μπουκέτο του αναδύει τυπικά αρώματα Μοσχάτου που συμπληρώνονται από άνθινες νότες ακακίας. Στο στόμα, η γεύση είναι γλυκιά και ζωηρή, που ξαφνιάζει με την επιμονή και την ιδιαιτερότητά της.
Ένα υπέροχο, αφρώδες γλυκό κρασί με ρουμπινί αποχρώσεις. Η γεύση του είναι γλυκιά και στρογγυλή με χαρακτηριστικές και εκλεπτυσμένες αρωματικές νότες μοσχάτου, ενώ ο ντελικάτος αλλά επίμονος αφρισμός ολοκληρώνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.