COCKSPUR

H ιστορία του COCKSPUR RUM ξεκινάει 135 χρόνια πίσω, όταν το 1884, ο δανός ναυτικός Valdemar Hanschell, αποφασίζει να αφήσει τα θαλασσινά ταξίδια και να εγκατασταθεί στα Μπαρμπάντος. Ανοίγει ένα σταθμό τροφοδοσίας κάρβουνου για τα πλοία που εισέρχονται στο κανάλι του Παναμά, και τα προμηθεύει επίσης με σχοινί, πανιά, αλάτι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας, νερό και…..ρούμι. Ονόμασε το ρούμι του COCKSPUR. Έτσι ονομαζόταν ο δρόμος στο Λονδίνο, που φιλοξενούσε το ίδρυμα που πίστεψε και χρηματοδότησε το όραμά του.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι οινοπνευματοποιοί και οι εμφιαλωτές πρέπει να προμηθεύονται αποστάγματα από όλο το νησί. Από το 1973 το COCKSPUR RUM, φτιάχνεται αποκλειστικά στο αποστακτήριο WEST INDIES RUM , όπου και εγκαταστάθηκε η πρώτη στήλη απόσταξης στο νησί. Άλλες δύο παραδοσιακές στήλες απόσταξης λειτουργούν ακόμα και σήμερα, των οποίων το απόσταγμα χρησιμοποιείται στο μείγμα.

Balla

THE BALLA BLACK RUM

Η καινοτομία από την COCKSPUR

Το SPICED RUM BALLA, που πήρε το όνομά του από την VOODOO θεά της ζωής DAMBALLA, ανεβάζει το ρούμι σε υψηλότερο επίπεδο. Τα πιο πολλά ρούμια βασίζονται σε ιστορίες ναυτικών και θαλάσσιων τεράτων. Το BALLA εκφράζει την μαγεία του VOODOO.

Στην σκοτεινή πλευρά της Καραϊβικής, η μαγεία VOODOO σκεπαζόταν από ένα απόμακρο και απόκοσμο πέπλο μυστηρίου.  Σήμερα η μαγεία VOODOO έχει εξελιχθεί σε τρόπο ζωής και έμπνευσης για την τέχνη, τον χορό, την μουσική και το ρούμι, που εκφράζεται μέσα από πολύχρωμα πάρτι καρναβαλιού, κάτω από το φως της πανσελήνου.

Το Balla dark Rum είναι για αυτούς που ψάχνουν κάτι διαφορετικό, κάτι να τους εμπνέει. Είναι για εκείνες τις νύχτες που θέλεις οπωσδήποτε μία σπίθα μαγείας, μυστηρίου και έξαψης.

Το BALLA είναι ένα αφέψημα ψημένης μελάσας και εκχύσεων τοπικών μπαχαρικών, με ένα άγγιγμα θερμότητας που οδηγεί σε μία μυστηριώδης κα ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Χαρακτηριστικά:

Άρωμα: Πολύπλοκες νότες ελαφρά καβουρδισμένου καφέ και γλυκιάς άνθινης βανίλιας. Στοιχεία κακάο και σοκολάτας ενσωματώνονται μέσα σε πλούσια μαύρη μελάσα και επικαλύψεις μπαχαρικών.

Γεύση: Πλούσια στρογγυλή γλυκύτητα με χαρακτήρα charred barrel (καμένου βαρελιού*). Νότες καπνιστού καβουρδισμένου καφέ, τζίντζερ,  μοσχοκάρυδου και άλλων μπαχαρικών. Πλούσιος χαρακτήρας ρουμιού με στοιχεία μαύρης μελάσας και καραμελωμένης ζάχαρης.

Επίγευση: Πολύπλοκες νότες ρούμι, ισορροπημένη γλυκύτητα και νότες  θερμών μπαχαρικών

Τρόπος σερβιρίσματος: Balla με πάγο, σφηνάκι, ή με cola και μία φλούδα lime.

*Η διαδικασία  του ¨καμένου βαρελιού” χρησιμοποιείται συχνά από τους δημιουργούς ουίσκι. Είναι η προετοιμασία του βαρελιού μέσα στο οποίο ωριμάζει το καλό ουίσκι. Τα Charred barrels, είναι βαρέλια που έχουν έντονα καεί εσωτερικά. Όταν τα σβήσουν έχουν πια απανθρακωθεί, είναι μαύρα εσωτερικά με πολλά υπολείμματά στάχτης, κάτι που οδηγεί σε ποτά με σκουρότερο χρώμα. Όσον αφορά την γεύση, η έντονη καύση οδηγεί σε καραμέλωμα των σακχάρων του ξύλου, με αποτέλεσμα γεύσεις καραμέλας και μελιού.

COCKSPUR_FINE_RUM

COCKSPUR FINE RUM (ORIGINAL)

Το COCKSPUR FINE RUM (ORIGINAL) είναι ένα ελαφρύ χρυσίζον ρούμι, απόσταγμα της καλύτερης νησιωτικής μελάσας ζαχαροκάλαμου, αναμειγμένο με κοραλλιογενές φιλτραρισμένο νερό.  Το μείγμα ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια, που πριν φιλοξενούσαν bourbon, δίπλα στην παραλία, κάτω από το Καραϊβικό ηλιόφως και την δροσερή αύρα του ωκεανού. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό άρωμα ζάχαρης demerara και κανέλας με βουτυρένιους τόνους στο τελείωμα.

Ένα γλυκό και ευκολόπιοτο ρούμι, που είναι υπέροχο μόνο του με πάγο, αλλά και ιδανικό για cocktails.

COCKSPUR_PLATINUM

COCKPUR PLATINUM WHITE

Ένα κρυστάλλινα καθαρό, τραγανό, πλούσιο σε αρώματα,  λευκό ρούμι, αποτέλεσμα πενταπλής απόσταξης.

Μία καθαρή αλλά συγχρόνως πολύπλοκη γεύση, με ευδιάκριτη την γλυκύτητα της ζάχαρης. Μία υπέροχα στρογγυλή και απαλή εμπειρία γεύσης.

Είναι υπέροχο για cocktails, αλλά και ιδιαίτερα εύγεστο σερβιρισμένο με lemon lime soda, cola ή χυμό φρούτων.