ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

TΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, το ΤΣΙΠΟΥΡΟ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και τη γεύση του. Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι  συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα. Χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες ή αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του Πηλίου, το TΣΙΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά.

manifesto

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ GREGO

Το τσίπουρο Μανιφέστο Grego, της οικογένειας  Αποστολάκη,
είναι ένα θαυμάσιο παλαιωμένο μονοποικιλιακό τσίπουρο
το οποίο αποστάζεται φυσικά από στέμφυλα,
που επιλέγονται αυστηρά και μόνο από εκλεκτούς θεσσαλικούς αμπελώνες,
δίνοντάς του μοναδικά αρώματα.

Πρώτη ύλη: Στέμφυλα Μοσχάτου Αμβούργου

Απόσταξη:  Πολλαπλή, παραδοσιακή

Παλαίωση: 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια 3 διαφορετικών τύπων
(νέα αμερικάνικα, γαλλικά χρησιμοποιημένα για την παλαίωση κρασιών
και νέα βαρέλια αποσταγμάτων)

Χρώμα: Απαλή καραμελένια απόχρωση

Αρώματα: Ποικιλίας: (τριαντάφυλλο, φραγκοστάφυλο, φρούτα του πάθους, εσπεριδοειδή). ­
Ωρίμανσης: (κακάο,  βανίλια, σταφίδα και κανέλα)

ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Κτήμα Αποστολάκη Λευκός: προέρχεται από τις ποικιλίες Ροδίτη, Ασύρτικο και Ugni Blanc, έχει λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα, ευγενικά αρώματα φρούτων και ισορροπημένη οξύτητα.

Κτήμα Αποστολάκη Ροζέ: είναι ξηρός, με πλούσια γεύση και με φρέσκα τα αρώματα των εκλεκτών ποικιλιών του, Ξινόμαυρο & Grenache Rouge.

Κτήμα Αποστολάκη Ερυθρός: είναι ξηρός οίνος που προέρχεται από τη βιολογική καλλιέργεια των ποικιλιών Ξινόμαυρο και Syrah, έχει έντονες τανίνες και πλούσιο άρωμα.

senario

SENARIO

Οίνος Λευκός Ξηρός, παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες των Θεσσαλικών αμπελώνων, στο οινοποιείο της οικογένειας Αποστολάκη στον Βόλο. Συνοδεύει ευχάριστα όλες τις μεσογειακές γεύσεις με θαλασσινά, λευκά κρέατα και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 10°-12°.

vs

V/S

Οίνος Ερυθρός Ξηρός, παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες των Θεσσαλικών αμπελώνων, στο οινοποιείο της οικογένειας Αποστολάκη στον Βόλο. Συνοδεύει ευχάριστα όλες τις μεσογειακές γεύσεις με κόκκινα κρέατα, έντονες σάλτσες και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16°-18°.

20160331_apostolakis_tauro

TAURO

Μία από τις πιο φημισμένες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας
είναι η Θεσσαλία. Η εύφορη πεδιάδα της, η οροσειρά του Ολύμπου στο Βορρά,
το υγρό και ψυχρό κλίμα της το χειμώνα, ευνοούν την καλλιέργεια των αμπελιών, ενώ οι παράκτιες αμπελουργικές ζώνες της απολαμβάνουν συγχρόνως τις ευεργετικές πνοές των θαλασσινών ανέμων.
Στο επίπεδο της θάλασσας και λίγο ψηλότερα, στο Κρόκιο Μαγνησίας, 30 χλμ. Νοτιοανατολικά του Βόλου, στον Παγασητικό κόλπο, ο Αμπελώνας της Οικογένειας Αποστολάκη συνεχίζει την παράδοση της καλλιέργειας των εκλεκτών ποικιλιών της περιοχής.
Με παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης, με την ασφάλεια της τεχνολογίας,
με τη συστηματική φροντίδα του αμπελώνα και την ευγενική συμπεριφορά
στο σταφύλι, η οικογένεια Αποστολάκη δημιουργεί τον TAURO.
Είναι ένας Οίνος Λευκός Ξηρός που δημιουργείται από τρεις εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Sauvignon Blanc, προσφέροντας φρέσκα αρώματα και φρουτώδη επίγευση.
Mε την εξαιρετική και φίνα γεύση του συνοδεύει άριστα, πιάτα με θαλασσινά,
οστρακοειδή, λευκά τυριά και φρούτα.