ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

NEMEA 20MHNEΣLOW

NEMEA 2008

Δημιουργούμε αυτό το ιδιαίτερο κρασί από σταφύλια Βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων του Κτήματος στη Νεμέα. Οινοποιώντας προσεκτικά το Αγιωργίτικο στο οινοποιείο μας στην καρδιά της Αρχαίας Νεμέας, παλαιώνουμε το κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 lit για τουλάχιστον 12 μήνες. Με βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα κερασιού, ώριμων κόκκινων φρούτων, ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών,το Κτήμα Σπυρόπουλου ΝΕΜΕΑ με τη πλούσια γεύση του και το γεμάτο στόμα του, επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 5 χρόνων, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και από σήμερα.
MANTINEIALOW

MANTINEIA 2016

Tο πολυδύναμο Μοσχοφίλερο αναδεικνύει την πιο λεπτή και διακριτική διάσταση του στο Κτήμα Σπυρόπουλου – Μαντινεία. Παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας του οικογενειακού αμπελώνα στην ορεινή ζώνη της Μαντινείας. Με αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθού και περγαμόντου να κυριαρχούν στη μύτη και ελαφρά όξινη και δροσιστική γεύση.
ΜΕΛΙΑΣΤΟlow

 ΜΕΛΙΑΣΤΟ

Από επιλεγμένο ώριμο Μοσχοφίλερο του Βιολογικού αμπελώνα του κτήματος Σπυρόπουλου, και μικρές επιλεγμένες ποσότητες Βιολογικού Αγιωργίτικου, το ΜΕΛΙΑΣΤΟ έχει χαρακτηριστικά αρώματα τριαντάφυλλου και καραμέλας φράουλα.
ΠΟΡΦΥΡΟΣLOW

ΠΟΡΦΥΡΟΣ  2013

Η προσεκτική συν-οινοποίηση του Cabernet sauvignon, του Cabernet franc και του Merlot μας έδωσε τον ΠΟΡΦΥΡΟ. Από σταφύλια αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας, μικρής στρεμματικής απόδοσης δημιουργούμε αυτό το μεστό και πληθωρικό κρασί που παλαιώνει σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Με βαθύ πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών, καπνού και ξύλου.
ASTALALOW

ΑΣΤΑΛΑ

«Αστάλα», δημιουργείται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που προέρχονται από έναν ορεινό οικογενειακό αμπελώνα με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Κορυφή μια συνάντησης Μοσχοφίλερου, Sauvignon Blanc, Chardonnay. Στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα αρώματα λουλουδιών όπως γιασεμί, αγιόκλημα, και τριαντάφυλλο με εκείνα των φρούτων όπως ξινόμηλο, βερίκοκο, πεπόνι και λεμόνι. Επιπλέον, την αρωματική πολυπλοκότητα του κρασιού συμπληρώνουν οι ιδιαίτερες νότες βοτάνων αλλά και μαστίχας. Στο στόμα ιδιαίτερα στρογγυλό, με εξαιρετική ισορροπία αρωμάτων και οξύτητας. Η σύντομη παραμονή του σε βαρέλια, μας προσφέρει ένα κρασί με περισσότερο σώμα, και λιπαρότητα.
Εικόνα 1944edited

SYRAH

To SYRAH του Κτήματος Σπυρόπουλου προκύπτει από την προσεκτική οινοποίηση μιας εξαιρετικής πρώτης ύλης, η οποία προέρχεται από ένα μικρό αμπελοτεμάχιο μέσα στο κτήμα.
Είναι ένα κρασί με χρώμα βαθύ κόκκινο ρουμπινί, με ιώδες ανταύγειες, ενώ το μπουκέτο που έχει αναπτυχθεί είναι ιδιαίτερο και πολύπλοκο, με αρώματα βιολέτας και βατόμουρου, μαύρο πιπέρι και καπνό, ευχάριστες νότες ξύλου και βανίλιας. Είναι πλούσιο, λιπαρό και με μεγάλο όγκο, ενώ στην επίγευση τα αρώματα και η αίσθηση του γεμάτου “στόματος” παραμένουν αρκετά μετά την τελευταία γουλιά.

ΦΡΟΥΡΟΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ & ΝΕΜΕΑ

Οι Φρουροί της Μαντινείας είναι  ένα ευχάριστο κρασί από την ποικιλία Μοσχοφίλερο της ορεινής Αρκαδίας  που ξεδιπλώνει αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, είναι απολαυστικό στο στόμα και με δροσερή οξύτητα.

 

Οι Φρουροί της Νεμέας, με την βαθιά κόκκινη φορεσιά, αποκαλύπτουν στην μύτη  αρώματα κερασιού, κόκκινων φρούτων και νότες μπαχαρικών. Παλαιώνουν για τουλάχιστον 8-12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, και αποτελούν τη συνέχεια της προσπάθειάς του Κτήματος να προστατεύσει  και να αναδείξει το Αγιωργίτικο.

ΟΡΕΙΝΟ ΕΡΥΘΡΟ – ΛΕΥΚΟ – ΡΟΖΕ

Το ΟΡΕΙΝΟ ΕΡΥΘΡΟ του Kτήματος Σπυρόπουλου προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής Πελοποννήσου. Η προσεκτική οινοποίηση του Αγιωργίτικου και του Syrah, σε συνδυασμό με τη σύντομη παραμονή τους σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μας προσφέρει ένα φρέσκο κρασί, μαλακό και γεμάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες καραμέλας βουτύρου.

Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου και του Ροδίτη από ορεινούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, τους επιτρέπουν να εκφραστούν με ένα πολύ ιδιαίτερο και πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Εκρηκτικά αρωματικό το ΟΡΕΙΝΟ ΛΕΥΚΟ με χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου στη μύτη και λεπτές φρουτώδεις γεύσεις πράσινου μήλου, ροδάκινου και μπανάνας.

Το ΟΡΕΙΝΟ ΡΟΖΕ είναι γέννημα της πολύχρονης αμπελουργικής και οινολογικής μας εμπειρίας.  Απαλό χρώμα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και τριαντάφυλλου , δροσερή  και γλυκιά επίγευση συνθέτουν την ιδιαίτερη αυτή δημιουργία του

ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΛΕΥΚΗ & ΡΟΖΕ

Ήταν απο παλιά γνωστό ότι το Μοσχοφίλερο είναι από τις καταλληλότερες ποικιλίες για την παραγωγή αφρωδών οίνων. Η ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΛΕΥΚΗ είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας. Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες.

Η φρεσκάδα και η αρωματική πολυπλοκότητα του Μσχοφίλερου εγκλωβίστηκαν μέσα στις φυσαλίδες του αφρώδους αυτού οίνου, με τα αρώματα των ζυμών να συμπληρώνουν ιδανικά αυτά του τριαντάφυλλου και των εσπεριδοειδών. Η ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΡΟΖΕ με το λαμπερό της χρώμα, το πλούσιο αρωματικό της μπουκέτο και την έντονη επίγευση μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά πιάτα ορεκτικών, γλυκών και φρούτων.