ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έχουν περάσει 32 χρόνια από την ίδρυση του κτήματος Σπυρόπουλου, έχοντας βρεθεί μπροστάρης στην επανάσταση του Ελληνικού κρασιού. Μάλιστα για την εποχή του θεωρήθηκε πιονιέρος σε πολλά “μέτωπα” αφού ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε σε βάθος και πλάτος με την βιολογική καλλιέργεια, προσέφερε ροζέ από Μοσχοφίλερο αλλά και αφρώδες με την μέθοδο Charmat από την ίδια ποικιλία.

Αν και στην συνείδηση του κόσμου το όνομα Σπυρόπουλος  έχει ταυτιστεί με το ποιοτικό κρασί, για χρόνια η ιστορική οινοποιία  δεν ακολούθησε τους φρενήρεις ρυθμούς της εξέλιξης του εγχώριου κρασιού.

Όμως η αλλαγή γενεάς με την μετάβαση από τον Νώντα Σπυρόπουλο στην κόρη του Κωνσταντίνα φαίνεται ότι φέρνει ήδη μια νέα πνοή που ξεκινά από τις νέες, μοντέρνες και ολίγον τολμηρές  ετικέτες. Με το μαύρο να κυριαρχεί και τα ασπρόμαυρα σκίτσα να παραπέμπουν στην ιστορία αλλά και την ταυτότητα των 2 οινοποιείων, η γκάμα του κτήματος κερδίζει δίχως αμφιβολία τις αρχικές εντυπώσεις.

20 months 2015

ΝΕΜΕΑ 20 ΜΗΝΕΣ ΒΑΡΕΛΙ

Δημιουργούμε αυτό το ιδιαίτερο κρασί από σταφύλια Βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων του Κτήματος στη Νεμέα. Οινοποιώντας προσεκτικά το Αγιωργίτικο στο οινοποιείο μας στην καρδιά της Αρχαίας Νεμέας, παλαιώνουμε το κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 lit για τουλάχιστον 12 μήνες. Με βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα κερασιού, ώριμων κόκκινων φρούτων, ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών,το Κτήμα Σπυρόπουλου ΝΕΜΕΑ με τη πλούσια γεύση του και το γεμάτο στόμα του, επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 5 χρόνων, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και από σήμερα.
Ποπ Νεμέα 2016

ΝΕΜΕΑ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Νεμέα»

Αυτό το ώριμο, φρουτώδες, μεσογειακό και πυκνό κρασί, παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας των ιδιόκτητων αμπελώνων της αρχαία Νεμέας.

Συνοδεύει καλύτερα κόκκινο κρέας και κυνήγι.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 15-18 o C

Επιπλέον πληροφορίες:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Αγιωργίτικο
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 13,5 % vol.
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 5,10 gr/lit
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,69 gr/lit
ΣΑΚΧΑΡΑ 1,84 gr/lit
PH 3,75
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 30 mg/lit
ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 100 mg/lit
Ποπ Μαντινεία 2018

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Μαντινεία»

Tο πολυδύναμο Μοσχοφίλερο αναδεικνύει την πιο λεπτή και διακριτική διάσταση του στο Κτήμα Σπυρόπουλου – Μαντινεία. Παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας του οικογενειακού αμπελώνα στην ορεινή ζώνη της Μαντινείας. Με αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθού και περγαμόντου να κυριαρχούν στη μύτη και ελαφρά όξινη και δροσιστική γεύση

Συνοδεύει καλύτερα λευκά κρέατα, θαλασσινά και σαλάτες

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12 o C

Επιπλέον πληροφορίες:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Mοσχοφίλερο
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12.0 % vol.
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 5,85 gr/lit
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,18 gr/lit
ΣΑΚΧΑΡΑ 0,95 gr/lit
PH 3,31
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 38 mg/lit
ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 125 mg/lit
Μελιαστό 2018

ΜΕΛΙΑΣΤΟ

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «Πελοπόννησος»

Από επιλεγμένο ώριμο Μοσχοφίλερο του Βιολογικού αμπελώνα του κτήματος Σπυρόπουλου, και μικρές επιλεγμένες ποσότητες Βιολογικού Αγιωργίτικου, το ΜΕΛΙΑΣΤΟ έχει χαρακτηριστικά αρώματα τριαντάφυλλου, καραμέλας και φράουλας

Συνοδεύει καλύτερα λευκό κρέας, ψάρια, πίτες και εθνικ κουζίνα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12 o C

Επιπλέον Πληροφορίες :

 

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12,5 % vol.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12,5 % vol.
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 5,55 gr/lit
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,24 gr/lit
ΣΑΚΧΑΡΑ 0,92 gr/lit
PH 3,38
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 28 mg/lit
ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 100 mg/lit
Porfyros_2017

ΠΟΡΦΥΡΟΣ

Η προσεκτική συν-οινοποίηση του Cabernet sauvignon, του Cabernet franc και του Merlot μας έδωσε τον ΠΟΡΦΥΡΟ. Από σταφύλια αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας, μικρής στρεμματικής απόδοσης δημιουργούμε αυτό το μεστό και πληθωρικό κρασί που παλαιώνει σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Με βαθύ πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών, καπνού και ξύλου.
Astala 2017

ΑΣΤΑΛΑ

«Αστάλα», δημιουργείται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που προέρχονται από έναν ορεινό οικογενειακό αμπελώνα με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Κορυφή μια συνάντησης Μοσχοφίλερου, Sauvignon Blanc, Chardonnay. Στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα αρώματα λουλουδιών όπως γιασεμί, αγιόκλημα, και τριαντάφυλλο με εκείνα των φρούτων όπως ξινόμηλο, βερίκοκο, πεπόνι και λεμόνι. Επιπλέον, την αρωματική πολυπλοκότητα του κρασιού συμπληρώνουν οι ιδιαίτερες νότες βοτάνων αλλά και μαστίχας. Στο στόμα ιδιαίτερα στρογγυλό, με εξαιρετική ισορροπία αρωμάτων και οξύτητας. Η σύντομη παραμονή του σε βαρέλια, μας προσφέρει ένα κρασί με περισσότερο σώμα, και λιπαρότητα.
Ορεινό Λευκό 2018

ΟΡΕΙΝΟ ΛΕΥΚΟ

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «Πελοπόννησος»

Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου και του Ροδίτη από ορεινούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, τους επιτρέπουν να εκφραστούν με ένα πολύ ιδιαίτερο και πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Εκρηκτικά αρωματικό το ΟΡΕΙΝΟ με χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου στη μύτη και λεπτές φρουτώδεις γεύσεις πράσινου μήλου, ροδάκινου και μπανάνας.

Συνοδεύει καλύτερα λευκά κρέατα, χορταρικά και ψάρια.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12 o C

Επιπλέον πληροφορίες:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Sauvignon Blanc, Chardonnay
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12.0% vol.
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 6,30 gr/lit
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,18 gr/lit
ΣΑΚΧΑΡΑ 3,40 gr/lit
PH 3,23
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 38 mg/lit
ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 125 mg/lit
Ορεινο Ερυθρό 2018

ΟΡΕΙΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «Πελοπόννησος»

Το ΟΡΕΙΝΟ ΕΡΥΘΡΟ του Kτήματος Σπυρόπουλου προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής Πελοποννήσου. Η προσεκτική οινοποίηση του Αγιωργίτικου, του Syrah και του Cabernet Sauvignon,  σε συνδυασμό με τη σύντομη παραμονή τους σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μας προσφέρει ένα φρέσκο κρασί, μαλακό και γεμάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες καραμέλας βουτύροθ. Ένα φρέσκο και στρογγυλό κρασί με σαγηνευτική επίγευση .

Συνοδεύει καλύτερα κρέας, λιπαρά ψάρια, τυριά, αλλαντικά και σάλτσες

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 12-14 o C

Επιπλέον πληροφορίες:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Syrah
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12,5 % vol.
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 4,80 gr/lit
ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ 0,50 gr/lit
ΣΑΚΧΑΡΑ 1,78 gr/lit
PH 3,51
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 38 mg/lit
ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 110 mg/lit

 

ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΛΕΥΚΗ & ΡΟΖΕ

Ήταν απο παλιά γνωστό ότι το Μοσχοφίλερο είναι από τις καταλληλότερες ποικιλίες για την παραγωγή αφρωδών οίνων. Η ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΛΕΥΚΗ είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας. Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες.

Η φρεσκάδα και η αρωματική πολυπλοκότητα του Μσχοφίλερου εγκλωβίστηκαν μέσα στις φυσαλίδες του αφρώδους αυτού οίνου, με τα αρώματα των ζυμών να συμπληρώνουν ιδανικά αυτά του τριαντάφυλλου και των εσπεριδοειδών. Η ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ ΡΟΖΕ με το λαμπερό της χρώμα, το πλούσιο αρωματικό της μπουκέτο και την έντονη επίγευση μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά πιάτα ορεκτικών, γλυκών και φρούτων.