



Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Τζουζέπε Ριβέτι («Pin») και η σύζυγός του, Λίντια, ίδρυσαν τη La Spinetta, με σεβασμό στην παράδοση και ταυτόχρονα ανοιχτό πνεύμα για το μέλλον. Τα παιδιά τους, ακολουθώντας τις αξίες των γονιών τους, ανέλαβαν τη διαχείριση του οινοποιείου και το 1977 ξεκίνησαν την παραγωγή των πρώτων Moscato, τα οποία συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα πρώτα single-cru Moscato της Ιταλίας. Στη συνέχεια, επεκτάθηκαν στις ερυθρές ποικιλίες, δημιουργώντας το Barbera Ca di Pian το 1982 και το Pin το 1989. Παράλληλα, λανσάρισαν τα Barbaresco Gallina (1995), Starderi (1996) και Valeirano (1997).
Το 2000, η οικογένεια απέκτησε αμπελώνες στο Grinzane Cavour, ενώ το 2001 ίδρυσε το Casanova della Spinetta στην Τοσκάνη, επιμένοντας στην καλλιέργεια της γηγενούς ποικιλίας Sangiovese. Το 2011, με το πάθος τους για αφρώδεις οίνους, προχώρησαν στην εξαγορά του ιστορικού οινοποιείου Contratto στο Πεδεμόντιο, διατηρώντας τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία τους ξεκίνησε το 2018, με την απόκτηση αμπελώνων στους λόφους της Tortona, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της λευκής ποικιλίας Timorasso, την οποία θεωρούν ικανή να συγκριθεί με τα καλύτερα λευκά κρασιά παγκοσμίως.

Στη μύτη εμφανίζονται αρώματα ροδάκινου και φασκόμηλου με λεπτές νότες μελιού. Στο στόμα, προσφέρει μια αλληλουχία γεύσεων που κυμαίνονται από φρέσκα φρούτα σε εκλεκτά βότανα, καταλήγοντας σε μια εξαιρετικά καθαρή και φρέσκια επίγευση.

Λεπτό και αρωματικό όπως το λουλούδι από το οποίο παίρνει το όνομά του (παλαιά ανθούσα), το Moscato Biancospino παρουσιάζει κομψές νότες εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών. Η γευστική εμπειρία επιβεβαιώνει νότες μανταρινιού, λάιμ και λουλουδιών γερανιού. Με απολαυστική μεταλλικότητα, πρόκειται για ένα κρασί που σε προσκαλεί να γεμίσεις ένα δεύτερο ποτήρι και να το απολαύσεις.

Με εντυπωσιακές φρουτώδεις και λουλουδένιες νότες, το κρασί έχει υποκείμενα εσπεριδοειδών, χρυσής μήλου και λεύκας. Στο στόμα είναι καθαρό, φρέσκο και νόστιμο, με αξιοσημείωτη επίμονη γεύση. Πρόκειται για ένα κρασί που μπορεί να επωφεληθεί από την παλαίωση.

Το κρασί διαθέτει απίστευτη δομή και μακροβιότητα, με τις λεπτές νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών να «τραγουδούν» σε συμφωνία, οδηγώντας σε μια ζωντανή και μακρά επίγευση.

Χάρη σε αυτούς τους υπέροχους αμπελώνες πλούσιους σε ανθρακικό ασβέστιο, μπορούμε να παράγουμε ένα Sauvignon με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το κρασί έχει νότες γκρέιπφρουτ και φύλλων τομάτας, που αντιτίθενται υπέροχα με νότες πυρίτιδας. Στο στόμα είναι σταθερό και φρέσκο, με πολύτιμη μεταλλικότητα και μια οξύτητα που σίγουρα σε προσκαλεί.