ROOTS

Τα Roots είναι μια ελληνική οικογένεια premium λικέρ, που βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά. (ROOTS Mastic, ROOTS Rakomelo, ROOTS Kanela, ROOTS Diktamo) Το όνομα Roots συμβολίζει τις ʻρίζεςʼ στο παρελθόν που εμπνέουν τις συνταγές. Tο λογότυπο μεταμορφώνεται και γίνεται ρόμβος για τη Μαστιχα αναδεικνύοντας την κρυσταλλική δομή που έχει το μαστίχι, στρογγυλό για την Κανέλα συμβολίζοντας την διατομή της κανέλας, εξάγωνο για το ρακόμελο απεικονίζοντας την κερήθρα του μελιού και σταυρός για το Diktamo υποδεικνύοντας το θεραπευτικό, σχεδόν ʻμοναστηριακόʼ χαρακτήρα του.

roots mastic newLOW

Roots Mastic: Chios Mastic

Η Roots Mastic είναι καθαρό απόσταγμα μαστίχας Χίου.

H σύνθεση της αποκλειστικά και μόνο από πλούσια απόσταξη Μαστίχας Χίου χωρίς καμία άλλη προσθήκη συντελούν στη δημιουργία της πιο εκλεκτής, αγνής και αξέχαστης Μαστίχας. Μαλακή και ραφιναρισμένη υφή με ένα γλυκό, ‘παιχνιδιάρικο’ πίκρισμα κι έντονη επίγευση καθαρής μαστίχας.

Γεύση: Μαλακή και ραφιναρισμένη υφή με ένα γλυκό, ‘παιχνιδιάρικο’ πίκρισμα και ζωηρή επίγευση Μαστίχας.
 Άρωμα: Δροσερό κι έντονο, εκπέμπει μια αναζωογωνητική αύρα.

Aπολαύστε σκέτη με πάγο και λίγο στυμμένο lime

roots kanela new LOW

Roots Kanela: True cinnamon

Φυσικό εκχύλισμα κανέλλας και γαρύφαλλου. Η περίτεχνη μακρά εκχυλιση ξύλων κανέλας στην Roots Κanela εξυψώνει την παλιά συνταγή από την Πάτρα σε μία απίθανα γεμάτη, ισορροπημένη και μοντέρνα γεύση.

Γεύση: Πλούσια και πληθωρική γήινη γεύση με μια μυστηριακή αίσθηση γαλλικής βανίλιας και άρωμα ‘γλυκού’ κέδρου.
Άρωμα: Γλυκό και πικάντικο, μεστό και προκλητικό άρωμα κανέλλας κι εσπεριδοειδών. Aπολαύστε τη σκέτη με πάγο και μία φέτα μήλο, ή λίγο χυμό μήλο

roots diktamo new LOW

Roots Diktamo: Wild Herbs

Tο πρώτο ελληνικό βοτανικό ποτό. Το ‘Ορίγανον το δίκταμνον’, το γνωστό μας δίκταμο, αποτελεί το συντονιστή μιας συμφωνικής βοτάνων και αρωματικών φυτών της ελληνικής φύσης και όχι μόνο. Η μακρά εκχύλιση και το μοναδικό δίκταμο Κρήτης αποτελούν μόνο δύο απο τα πολλά μυστικά του.

Γεύση: Εγκεφαλική και πολυεπίπεδη γεύση που συνδυάζει αρμονικά bitter βοτανικές καταβολές με μια διακριτική φρουτώδη έξαψη. Μεστή επίγευση και βελούδινη υφή.

Άρωμα: Η φυσική φρεσκάδα συνυπάρχει με μια σχεδόν ‘γλυκοκαπνιστή’ χροιά.

Απολαύστε το σκέτο με πάγο και μία φέτα αγγούρι.

roots rakomelo new LOW

Roots Rakomelo: Mountain Honey

Ρακή αναμιγνυεται με θυμαρίσιο μελι απο την περιοχή της Μανης. Η προσθηκη κανέλας, γαρύφαλλου και άλλων συστατικών τηρώντας ευλαβικά την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία, καθώς και η απουσία ζάχαρης και η παρουσία μόνο μελιου.

Γεύση: Γλυκιά φυσική γεύση μελιού. Διακριτική παρουσία καρυκευμάτων , πλούσια και δυνατή επίγευση.
 Άρωμα: Δυνατό κι επιδεικτικό, φρουτώδες άρωμα μελιού με πινελιές κανέλας κι εσπεριδοειδών.

Απολαύστε το ζεστό το χειμώνα η παγωμένο το καλοκαίρι.

roots mastic vintage LOW

Roots Mastic Vintage Strength

Στην οικογένεια εντάσσεται και μια διαφορετική έκδοση “Μαστίχας”, για να τιμήσει την ιστορία της Μαστίχας. Κυκλοφόρησε πέρυσι σε περιορισμένο αριθμό 500 φιαλών, οι οποίες έγιναν ανάρπαστες, και προχωράει φέτος στο επαναλανσάρισμα της.
Παραδοσιακά η “Μαστίχα” ήταν ένα καθαρό απόσταγμα των δακρύων των Μαστιχόδεντρων, αρωματικό αλλά και αρκετά δυνατό σε αλκοολικούς βαθμούς. Όπως και η κανονική έκδοση της Μαστίχας Roots, η vintage strength έκδοση είναι καθαρό προιόν απόσταξης της γνωστής σε όλους Μαστίχας Χίου, αλλά περιεχει 30% παραπανω αποσταγμα, ως αποτελεσμα της προσθηκης λιγοτερου νερου μετα την αποσταξη. Aπό εκεί παίρνει και την ονομασία της, όπου το vintage συμβολίζει την ιστορία και το strengh την ένταση. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα δυνατό, με εξαιρετική επίγευση αλλά απαλό στο στόμα και στη μύτη, με έντονο άρωμα μαστίχας. Το γνωστό ορθογώνιο και με αυστηρές γωνίες μπουκάλι της μαστίχας Roots μεταμορφώνεται σε μαύρο και αδιαφανές για να φιλοξενήσει την ειδική αυτή έκδοση. Το λογότυπο σε σχήμα ρόμβου συμβολίζει όπως και στην απλή έκδοση τον “κρύσταλλο” της Μαστίχας. Πίνεται σκέτη με πάγο και λίγο στυμμένο lime, ή σε δυνατά cocktail.