Η οικογένεια Σπυρόπουλου διατηρεί στενούς δεσμούς με το αμπέλι και το κρασί από το 1860. Οι αμπελώνες της οικογένειας βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο οροπέδιο της Αρχαίας Μαντινείας, σε υψόμετρο 650 μέτρων, καθώς και στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας. Πυρήνας του οινοποιείου ο αυστηρός, τυπικός, πέτρινος αρκαδικός πύργος που κυριαρχεί στο μοντέρνο κτίριο.
Έχουν περάσει 34 χρόνια από την ίδρυση του κτήματος Σπυρόπουλος, έχοντας βρεθεί μπροστάρης στην επανάσταση του Ελληνικού κρασιού. Μάλιστα για την εποχή του θεωρήθηκε πιονέρος σε πολλά “μέτωπα” αφού ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε σε βάθος και πλάτος με την βιολογική καλλιέργεια, προσέφερε ροζέ από Μοσχοφίλερο, αλλά και αφρώδες με την μέθοδο Charmat από την ίδια ποικιλία.
Αν και στην συνείδηση του κόσμου το όνομα Σπυρόπουλος έχει ταυτιστεί με το ποιοτικό κρασί, για χρόνια η ιστορική οινοποιία δεν ακολούθησε τους φρενήρεις ρυθμούς της εξέλιξης του εγχώριου κρασιού.
Όμως, η αλλαγή γενεάς με την μετάβαση από τον Νώντα Σπυρόπουλο στην κόρη του Κωνσταντίνα, φαίνεται ότι φέρνει ήδη μια νέα πνοή που ξεκινά από τις νέες, μοντέρνες ετικέτες. Με το μαύρο να κυριαρχεί και τα ασπρόμαυρα σκίτσα να παραπέμπουν στην ιστορία αλλά και την ταυτότητα των 2 οινοποιείων, η γκάμα του κτήματος κερδίζει δίχως αμφιβολία τις εντυπώσεις.
Παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας, του οικογενειακού αμπελώνα, στην ορεινή ζώνη της Μαντινείας. Μοσχατίζουσες νότες που θυμίζουν τριαντάφυλλο, μέντα, λεμονανθό και περγαμόντο, κυριαρχούν στη μύτη. Ευχάριστη οξύτητα με δροσιστική γεύση.
Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου και του Ροδίτη, από ορεινούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, τους επιτρέπουν να εκφραστούν με ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο. Εκρηκτικά αρωματικό με χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου στη μύτη και λεπτές φρουτώδεις γεύσεις πράσινου μήλου, ροδάκινου και μπανάνας.
Διατίθεται και σε μπουκάλι 187 ml.
Το χρώμα του είναι λαμπερό αχνοκιτρινο. Το πολύπολοκο αρωματικο του μπουκέτο αναδύει ανθικά αρώματα, γιασεμιού, αγιοκλήματος και τριαντάφυλλου που συνδιάζονται υπέροχα με φρουτένια αρώματα ξινόμηλου, βερίκοκου, πεπονιού και λεμονιού και πλαισιώνονται από ιδιαίτερες νότες βοτάνων και μαστίχας. Στο στόμα ιδιαίτερα στρογγυλό, με εξαιρετική ισορροπία αρωμάτων και οξύτητας. Η σύντομη παραμονή του σε βαρέλι, μας προσφέρει ένα κρασί με περισσότερο σώμα και λιπαρότητα.
Από επιλεγμένο ώριμο Μοσχοφίλερο του βιολογικού αμπελώνα του Κτήματος Σπυρόπουλου, και μικρές επιλεγμένες ποσότητες Βιολογικού Αγιωργίτικου, το ΜΕΛΙΑΣΤΟ έχει χαρακτηριστικά αρώματα τριαντάφυλλου και καραμέλας φράουλα. Λαμπερό ροζ χρώμα με ελαφρύ σώμα και δροσερή οξύτητα.
Από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής Πελοποννήσου. Η προσεκτική οινοποίηση του Αγιωργίτικου και του Syrah, σε συνδυασμό με τη σύντομη παραμονή τους σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μας προσφέρει ένα φρέσκο κρασί, μαλακό και γεμάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες καραμέλας βουτύρου.
Διατίθεται και σε μπουκάλι 187 ml.
Αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειάς του Κτήματος να προστατεύσει και να αναδείξει το Αγιωργίτικο, ενώ παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας των ιδιόκτητων αμπελώνων της αρχαία Νεμέας.Το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο με βιολετί αντάγειες. Ένα γενναιόδωρο αρωματικό μπουκέτο που αναδύει αρώματα κόκκινων φρόυτων, όπως κεράσι και μπαχαρένια αρώματα μοσχοκάρυδου, μπαχαριού και κεδρόμηλου, με έντονες νότες πιπεριού και βανίλιας. Αυτό το ώριμο, μεσογειακό, βελούδινο, λιπαρό και πυκνό κρασί, ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με αποτέλεσμα μία μακρά και πικάντικη επίγευση.
Από σταφύλια Βιολογικής καλλιέργειας των αμπελώνων του Κτήματος στη Νεμέα. Η ποικιλία αγιωργίτκο (γνωστή και σαν Μαύρο Νεμέας, Μαυρούδι Νεμέας), είναι μία από τις πιο εκλεκτές και τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών και χαρακτηρίζεται από πλούσια, βελούδινη γεύση.
Η οινοποίηση γίνεται προσεκτικά και στη συνέχεια παλαιώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 L, για 20 μήνες. Το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο. Έχει πλούσια γέυση, γεμάτο στόμα και το μπουκέτο του αναδύει αρώματα κόκκινων φρούτων με διακριτές νότες ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών.
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση μακράς εκχύλισης, με ωρίμανση σε λεπτές λάσπες. Το χρώμα του ειναι βαθύ πορφυρό. Στην μύτη συναντάμε πολύπλοκα αρώματα γλυκών μπαχαρικών, καπνού και ξύλου. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, ώστε να μην μειωθεί ο μεστός και πληθωρικός χαρακτήρας του κρασιού, που παλαιώνει σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια, για περίπου 12 μήνες, στα κελάρια του οινοποιείου της Νεμέας.
To χρώμα του είναι λαμπερό αχνοκίτρινο. Έχει έντονο αρωματικό μπουκέτο, που αναδύει νότες πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου. Οι φυσσαλίδες είναι επίμονες και συνεχείς, δίνοντας φρεσκάδα και μία μακρά αίσθηση δροσιάς.
Η φρεσκάδα και η αρωματική πολυπλοκότητα του Μοσχοφίλερου εγκλωβίζονται μέσα στις φυσαλίδες του αφρώδους αυτού οίνου, με τα αρώματα των ζυμών να συμπληρώνουν ιδανικά, αυτά του τριαντάφυλλου και των εσπεριδοειδών. Το λαμπερό ροζέ χρώμα, το πλούσιο αρωματικό μπουκέτο και η έντονη, φρουτώδη επίγευση, σίγουρα θα σας συγκινήσουν.