Τουλάχιστον 12 γενιές της οικογένειας Walsh είναι γνωστό ότι έχουν καλλιεργήσει στους πρόποδες του Croagh Patric στο Mayo. To βουνό αυτό αποτελεί εδώ και αιώνες σημείο προσκυνήματος για τους Ιρλανδούς. Η παλαιότερη διαθέσιμη απογραφή είναι από το 1901 καταγράφει μια οικογένεια 9 ατόμων να διαμένει σε μία αχυρένια αγροικία 2 δωματίων. O προπάππους Patric Walsh, του συνιδρυτή τoυ αποστακτηρίου, Cyril Walsh, ήταν δημιουργός Poitin με εξαιρετική φήμη σε όλη την Κομητεία του Mayo. To Poitin είναι Ιρλανδικό ποτό, το οποίο παραγόταν σε μικρούς αποστακτήρες, πάνω από φωτιές τύρφης. Μια παράδοση που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά.
Tο μικρό οικογενειακό αγρόκτημα γειτνιάζει με το βουνό, το οποίο είναι συχνά τυλιγμένο με ομίχλη, και κρύβει τον καπνό από τις φωτιές τύρφης. Σε περιπτώσεις που ο καπνός εντοπιζόταν από τις αρχές, το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να πηδήξεις τον κήπο και να κρυφτείς στο βουνό. Ο Patric Walsh φυλακίστηκε σε πολλές περιπτώσεις, κατηγορούμενος για παράνομη απόσταξη, αλλά ποτέ δεν καταδικάστηκε για οποιοδήποτε έγκλημα.
Ο πατέρας του Cyril , επίσης Patric, θυμόταν ότι συχνά έκρυβε μπουκάλια μέσα στο χωράφι με λαχανα, κάθε φορά που υπήρχαν φήμες για εφόδους από τις αρχές. Σήμερα θα ήταν πολύ περήφανος, όπως μας λέει ο Cyril, αν έβλεπε την αναγνώριση που έχει λάβει η οικογενειακή παράδοση, καθώς την νομιμοποίηση της.
Το αποστακτήριο βρίσκεται στο St. Patrick’s Woolen Mills, στο Douglas, Cork της Ιρλανδίας και αποτελεί ένα σύμπλεγμα ηρεμίας, παράδοσης, σύγχρονης τεχνολογίας και όρεξης για αυθεντικά προϊόντα, ανθρώπους και εμπειρίες.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Cyril Walsh:
“Τα ποτά μας είναι ένας φόρος τιμής στους προγόνους μας και στις προσπάθειές τους”
To Origin Green είναι το μόνο πρόγραμμα βιώσημότητας στον κόσμο που λειτουργεί σε εθνική κλίμακα, ενώνοντας την κυβέρνηση, τον ιδιωτικό τομέα και τους παραγωγούς τροφίμων μέσω της Bord Bia, της Ιρλανδικής Επιτροπής Τροφίμων.
Η πιστοποίηση της Origin Green επιτρέπει στην βιομηχανία ποτού και τροφίμου της Ιρλανδίας να ορίσει και να επιτύχει μετρήσιμους στόχους βιωσιμότητας καθώς και την θέσπιση βασικής γραμμής για συνεχή βελτίωση.
Από τον Οκτώβριο του 2022, το αποστακτήριο St. Patrick’s αποτελεί ένα από 317 πλήρως πιστοποιημένα μέλη!
Ένα χρυσά βραβευμένο, χειροποίητο whiskey, που δημιουργείται σε μικρές ποσότητες με παραδοσιακές μεθόδους.
Προϊόν τριπλής απόσταξης με grain και malt whiskey.
Παλαιώνει υπομονετικά για 10 χρόνια σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, που πριν φιλοξενούσαν Bourbon και τελειώνει σε ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια που πριν φιλοξενούσαν Sherry.
«...Υπέροχα πολύπλοκο με έντονες γεύσεις αποξηραμένων φρούτων, μελιού και μαγευτικές νότες ανθού και μπαχαρικού γαρύφαλλου. Έντονο τελείωμα γεμάτο πλούσια αρώματα βανίλιας και φλούδας εσπεριδοειδών. Πίνεται απολαυστικά »
Τasting notes και παρατηρήσεις από την «Irish Wiskey Society, Cork Chapter
Ένα βραβευμένο χειροποίητο whiskey, που δημιουργείται σε μικρές ποσότητες με παραδοσιακές μεθόδους.
Ωριμάζει για παραπάνω από 3 χρόνια σε πρώτης χρήσης bourbon βαρέλια.
Το χαρμάνι του αποτελείτε από grain whiskey 3 ετών και Malt whiskey 15 ετών.
«...το πρώτο που συναντάμε στη μύτη είναι το αρωματικό στοιχείο του νεαρού σιτηρού, το οποίο σπρώχνεται στο πλάι από ξερά αρώματα βύνης συνοδευόμενα από νότες ξύλου και καβουρδισμένου δρυ. Υπάρχει μια πινελιά σκόνης (παλαιωμένα βαρέλια) και μία καθοριστική νότα αλατισμένης καραμέλας, αποτέλεσμα της ωρίμανσης σε αποθήκες που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα.
Η αίσθηση του στόματος είναι μέτριας έντασης, ενώ το τελείωμα είναι γεμάτο πιπέρι και μπαχαρικά.»
Τasting notes και παρατηρήσεις από την «Irish Whiskey Society, Cork Chapter