Το ελληνικό Πάσχα είναι η χαρά του φαγητού, του κρασιού και της παρέας!

Μέσα σε έναν οργασμό παραδοσιακών πιάτων, τα ποτήρια χρειάζεται να γεμίζουν με νόστιμα κρασιά, να δώσουν κέφι στη γιορτινή διάθεση και τα τσουγκρίσματα.
Πολλά τα γούστα, πολλά τα κρασιά. O Γιάννης Κουλελής (Σύμβουλος οίνων και εισηγητής μαθημάτων για το κρασί) σας προτείνει κρασιά από την πλούσια γκάμα της Δυναμικής.

Ξεχωριστά λευκά και ροζέ, για το Μ. Σάββατο και το πρωί της Κυριακής. Μετά τα βεγγαλικά της Ανάστασης, τα πιάτα γεμίζουν με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς το ψήσιμο του οβελία πάντα αργεί, μεζεδάκια και ορεκτικά πρωταγωνιστούν.
Δροσερές πράσινες σαλάτες, σπιτικές πίτες, μαλακά τυριά αλλά και ορεκτικά με λαχανικά, αναζητούν κρασιά με φυτικό χαρακτήρα, ανθικά και φρουτώδη αρώματα και ωραία οξύτητα, που θα συμπληρώσουν το γευστικό προφίλ των πιάτων. Ξεκινήστε λοιπόν με ελαφρά αρωματικά λευκά... Tο Sauvignon Blanc του Κτήματος Αποστολίδη, χαρίζει αρώματα από εσπεριδοειδή, άνθη και ευχάριστα βοτανικά στοιχεία, μέσα από ένα σύνολο με ωραία οξύτητα. Η Μαντινεία από το Κτήμα Σπυρόπουλου, είναι ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποικιλίας Μοσχοφίλερου., με φινετσάτο, δροσερό χαρακτήρα και ωραία οξύτητα.. Άλλη μια κλασσική επιλογή το Σαββατιανό Κτήμα Παπαγιαννάκου. Άξιος εκπρόσωπος του αττικού αμπελώνα, με κομψό αρωματικό προφίλ, τραγανή οξύτητα στο στόμα και μια φρεσκάδα που γοητεύει.
Είστε λάτρης του Ασύρτικου? Το Τauro Αποστολάκη (Ασύρτικο, Sauvignon Blanc , Μαλαγουζιά), το IAMA από το Κτήμα Βρυνιώτη (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Βραδυανό) και οι Τρείς Ευχές Κτήμα Βογιατζή (Chardonnay ,Ασύρτικο) θα δώσουν ρέστα.
Από τη Θεσσαλία και το Κτήμα Αποστολάκη, το Tauro, είναι ένα ευκολόπιοτο, αρωματικό κρασί με ωραία οξύτητα, στρογγυλό σώμα και ευχάριστη επίγευση, που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών του, με τον καλύτερο τρόπο. Το ΙΑΜΑ από το Κτήμα Βρυνιώτη, υποδέχεται στην ποικιλιακή του σύνθεση το Βραδυανό. Εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα πρωταγωνιστούν σε ένα έντονο αρωματικό προφίλ, με ανθικές νότες να το συμπληρώνουν ευχάριστα. Ισορροπημένο, με όγκο και υψηλή οξύτητα στο στόμα. Στο Βελβεντό Κοζάνης παράγεται το κρασί Τρείς Ευχές, όπου το πληθωρικό Chardonnay χαρίζει τον όγκο και το Ασύρτικο την οξύτητα. Νότες εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων σε συνδυασμό με ανθικές νύξεις μαρτυρούν την ποικιλιακή του σύνθεση, μέσα από ένα άκρως γοητευτικό σύνολο.
Χαρείτε τα δίπλα στη λιπαρή, γεμάτη πολυπλοκότητα και αρώματα μαγειρίτσα., είτε είναι μαγειρεμένη με τον κλασικό παραδοσιaκό τρόπο, είτε προτιμάτε την πιο ελαφριά εκδοχής της. Το πλούσιο σώμα και η υψηλή οξύτητα των κρασιών, θα ισορροπήσουν υπέροχα τη λιπαρότητα του πιάτου. Μη διστάσετε να τα απολαύσετε και με μεζεδάκια τόσο του Μ. Σαββάτου, όσο και της Κυριακής του Πάσχα. Η πολυδιάστατη προσωπικότητά τους θα ταιριάξει απόλυτα!


Ψάχνετε μικρές ανερχόμενες ελληνικές ποικιλίες? Τότε δοκιμάστε ένα Πρεκνάδι Διαμαντάκου η/και ένα Θραψαθήρι της Ιδαίας Οινοποιητικής.
Το Πρεκνάδι, είναι λευκή γηγενής ποικιλία της Νάουσας, που "στα χέρια" του Κτήματος Διαμαντάκου αποκαλύπτει τον καλύτερό του χαρακτήρα. Αρμονικό, ζουμερό και δροσιστικό κρασί με επίμονη αρωματική ένταση και ισορροπημένη οξύτητα.
Πρόκειται για δύο κρασιά που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα ταιριάξουν τέλεια με αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο, τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα, παραδοσιακές πίτες, ορεκτικά και ποικιλίες τυριών.
Αν προτιμάτε τα έντονα αρωματικά λευκά, τότε η Λημνία Γή Κτήμα Χατζηγεωργίου από Μοσχάτο Λήμνου και οι Ψηλές Κορφές ΕΟΣ Σάμου, είναι για εσάς. Το Μοσχάτο θα γεμίσει αρώματα τα ποτήρια σας, ανεβάζοντας τη διάθεση, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία του οβελία με τον καλύτερο τρόπο.
Η Λημνία Γη από το Κτήμα Χατζηγεωργίου, είναι η ξηρή εκδοχή του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Διαθέτει εκφραστικό μπουκέτο αρωμάτων όπου κυριαρχούν ανθικές νότες, με πρωταγωνιστή το τριαντάφυλλο, ενώ στο στόμα ξεχωρίζει για το φινετσάτο άγγιγμα, με την τονισμένη οξύτητα, που το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό.


Τα ροζέ κρασιά είναι <<πασπαρτού>>. Για όλα τα γούστα και όλες τις γεύσεις!!! Πάμε για Φωκιανό Ουσύρα και Petit Fleur Σιδερίτη του Παρπαρούση!
To Petit Fleur προέρχεται από την ελληνική ερυθρωπή ποικιλία Σιδερίτης, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, ενώ το Φωκιανό Ουσύρα, έρχεται από τη Σύρο. Γοητευτικά από την πρώτη ματιά, με ωραίο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Ισορροπημένο, με ωραία λιπαρότητα και μακριά επίγευση. Πρόκειται για δύο επιλογές που μπορούν να κερδίσουν επάξια την μάχη με τα ορεκτικά, ειδικά όταν μιλάμε για αλλαντικά και συνταγές με κόκκινη σάλτσα. Την Κυριακή του Πάσχα όμως θα κάνουν εξαιρετική παρέα στο καλοψημένο κοκορέτσι.